Minden tea

Minden, ami tea.

A Lipton beújított!

1
A Lipton új piramis teái (Fotó: Lipton.hu)

A Lipton új piramis teái (Fotó: Lipton.hu)

 

Betörtek, sőt berobbantak a piacra a Lipton piramis-filteres teái! Új a kínálat, náluk új a forma, határozottan tetszik!
Azért mondom, hogy náluk új a piramis filter, mert a PG Tips már 1996 óta ilyenben adja a teáit, mondjuk nekik nincs rajta madzag, és papír-szerűbb anyagból van a filter. Ha jól tudom, le is védették. Akárhogyis, sem a Liptoné, sem a PG Tips-é nem piramis alakú a szó szoros értelmében, hanem tetraéder (4 szabályos háromszög alakú lapból áll össze, míg a „piramis” az egy négyszög alapú gúla).
A Pickwicknek is megjelent még a Liptonok előtt a piramis filteres sorozata, Leaf teák néven, minőségi szálas teával a szintén tetraéder alakú filterben. Nekik 3 féle van:
 • Golden Darjeeling (himalájai fekete tea)
 • Green Blossom (sodort zöldtea-keverék jázminnal és virágokkal gazdagítva)
 • Cape Red (rooibos vörös tea, egy kevés fahéjjal)
Szokásos hiperáruházakban mint InterSpar, Tesco kaphatóak az új teák, elég sok féle meg is található. A webolalon is érdemes bogarászni, már ha az ember odatalál az információhoz a sok csili-vili mozgó webes cucc után. De amúgy szerintem a honlap is megújult. Sikerrel jártak, mert így ki fogok próbálni néhány új teát, pedig jó pár éve nem is néztem a Lipton felé. Bár meg kell hagyni, a tv-reklámjuk, a „tea can do that” egész jó volt!
A Lipton piramis filter (Fotó: Lipton.hu)

A Lipton piramis filter (Fotó: Lipton.hu)

Fekete teák:
Zöld teák:
Fehér tea:
Vörös tea:
 • Red Tea (Egzotikus ízű vörös tea)
Gyümölcs- és herba teák:
*A fehér tea gyakorlatilag kategóriája és koffeintartalma szerint egy nagyon gyenge zöld tea, ezért nem teljesen értem, hogy miért írták a leírásba, hogy „zöld és fehér tea”.
Koffeintartalom
1. fekete tea
2. zöld tea
3. fehér tea
Ha már koffein, ugye a fekete teában van a legtöbb koffein a teák közül, ezt követi kb. feleannyi koffeinnel a zöld tea. Ezt követi a fehér tea a dobogó harmadik fokán, negyedannyi koffeinnel, mint a fekete teában. A vörös tea, a herbateák, gyümölcsteák elvileg koffeinmentesek, de aki allergiás a koffeinre (ismerek ilyet), az nézzen utána, és olvassa el az összetevők listáját! A gyümölcstea nem összekeverendő ugye a gyümölcs ízesítésű fekete teával. A fenti listában típusonként lefelé csökken a teák koffeintartalma.
A filterhalászási mutató
Hát, én mindig bajlódok vele, hogy úgy szedjem ki a bögrémből a Lipton filtert, hogy ne essen vissza, ne csússzon le a kanálról, de sosem sikerül rendesen kifacsarni és csöpögésmentesen kidobni. Jó dolog ez a piramisfilter, mert a tealeveleknek több helyük van a filterben, így jobban kiáznak, de kiszedni a műanyagos csúszós filtert a bögréből nem kis mutatvány. Egy piros és egy fekete pont.

Addig lehet kitölteni a lipton oldalán a Milyen tea lennél? tesztet! Én maracuja-málna fekete tea lennék.

Jó teázást, tesztkitöltést! MsTea

Képek forrása: lipton.hu

One Comment

 1. Taxomükke

  Én csak azt akarom mondani, hogy a filteres teák, mindegy, milyen alakú filterről beszélünk, a valódi szálas teának a nyomába sem érnek.
  Ráadásul nem is feltétlenül drágább az igaz tea, ld. a webáruházamat.

  Válasz

Szólj hozzá!