Minden tea

Minden, ami tea.

Teakolbász. ?!?!

0
Teakolbász (Fotó: MsTea)

Teakolbász (Fotó: MsTea)

Blogom hitvallása szerint érdekel minden, ami tea. Hát így esett, hogy ráakadt a szemem az egyik hipermarketben (az angolban) a Teakolbászra. Igen. Kolbász. Teakolbász. Még szokni kell a gondolatot.

Hogy mi köze a teának a Gyulai Teakolbászhoz? Hát… nagyjából semmi. Amit le tudtam vezetni gondolatilag, hogy az angoloknál az ötórai tea az egy intézmény, vagyis kajálás és tea egybekötött megszokott együttese, magyarul uzsonna. És tálalnak ilyenkor kis sütiket, kis szendvicseket, egyéb harapnivalót. És ha kolbászt tennének a szendvicsre, az biztos teakolbász lenne.

Teakolbász (Fotó: MsTea)

Teakolbász (Fotó: MsTea)

Node a mindentudó Google megmondta nekem, hogy mi is az igazság – amely egyenesen Nagy Sándor Hódítás c. blogján olvasható:
„Teakolbász: minőségi német friss kolbász, a legjobb húsokból készítik. A finomra darált húsokat enyhén fűszerezik, és enyhén megfüstölik. Szendvicsre való.”
Titok megfejtve. Amúgy maga a kolbász finom, tényleg kissé füstös, fűszeres, a Gyulai Húskombinát Zrt. gyártja. Összetevők: sertéshús, gyártási szalonna, só, szójafehérje izolátum, fűszerek, szőlőcukor, antioxidánsok, ízfokozó, starterkultúra, tartósítószer. Nincs benne tea. Még jó, mert ha a teakolbász teából lenne, akkor miből lenne a henteskolbász… hehe 🙂
Jó teázást, teakolbász-fogyasztást!
MsTea

 

Szólj hozzá!