A japán szimbólumok közül a matsu, a fenyő (fenyőtű) különösen közel áll hozzám. A hosszú, boldog élet és a fiatalság, folyamatos megújulás jelképe. Ez a tűleveles csésze már nagyon régóta foglalkoztatott, újra és újra megnéztem a Hibiki-an oldalán. Kecses harang alakja nagyon jól passzol a kézbe. Egyszerűségében rejlik a szépsége. Benne egy gyokuro konacha bűvöl el éppen, szintén a Hibiki-an jóvoltából.
A gyokuro konacha egyébként a gyokuro feldolgozása közben kiválogatott töredék levelekből készül, anyagában ugyanaz, mint a gyokuro, viszont apróbb levélmérete miatt intenzívebb ízhatású és sötétebb színű főzetet ad. Konacha készülhet senchából is. A konacha jelentése “portea”, de korántsem porrá őrölt teáról van szó. Rövidebb áztatási idővel kell számolnunk (kb. fele a szokásosnak), valamint kevesebb (kb. kettő) felöntéssel. Jellemzője még a teának, hogy olcsóbb, mint a gyokuro, és limitált mennyiségben érhető el. Illata nekem egy kissé fügés, igazán kellemes. Hát még az íze! Hmmmm!
(Megjegyzés: ehhez most 1 tk/dl teát használtam, 70°C-os vízhez, 1 perces felöntéssel).
Jó teázást!
MsTea
Szólj hozzá!