A maccha, a japán porrá őrölt zöld tea alapvetően 2 féle minőségben elérhető: főzéshez való, illetve teaszertartáshoz való. Értelemszerűen utóbbi csúcskategóriás, előbbi pedig főzéshez alkalmas, ennek megfelelően olcsóbb is (és általában feltüntetik a csomagoláson, hogy főzéshez való). Sokféle ételbe használható, gyönyörű, zöld színt ad és enyhe teás ízt. Próbáljuk ki bátran!
Egy egész egyszerű muffin alapreceptet egészítettem ki a zöld tea porral, a végeredmény különleges desszert lett, ami hamar elfogyott! Aki a teát szereti, annak biztosan nagy sláger lesz!
A hozzávalók:
- 250 g liszt
- 50 g étcsokoládé kis darabokban
- 50 g cukor
- 1 ek sütőpor
- 1 ek maccha (lehet kevesebb, de több is, ízlés szerint)
- 1 tojás
- 1,5 dl tej (víz is jó helyette)
- 0,5 dl étolaj
- 12 db papírforma
- mandula (díszítéshez, elhagyható)
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 160 ˚C-ra (légkeveréses), a 12 papírformát állítsuk egy tepsibe.
2. Keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor, maccha)
3. Majd keverjük hozzá a nedves hozzávalókat is (tojás, tej, olaj)
4. Ha gyorsan simára elkevertük, jöhetnek bele a csokidarabok.
5. A masszát két evőkanál segítségével kanalazzuk a papírformákba, tetejüket díszítsük vágott mandulával.
6. 15-20 perc alatt szépen megsül (tűpróbával ellenőrizhetjük).
Jó étvágyat hozzá! Természetesen egy jó tea mellé fenséges!
MsTea
Szólj hozzá!