Minden tea

Minden, ami tea.

Macchás-étcsokis muffin

Macchás, étcsokis muffin (Fotó és recept: MsTea)

Macchás, étcsokis muffin (Fotó és recept: MsTea)

A maccha, a japán porrá őrölt zöld tea alapvetően 2 féle minőségben elérhető: főzéshez való, illetve teaszertartáshoz való. Értelemszerűen utóbbi csúcskategóriás, előbbi pedig főzéshez alkalmas, ennek megfelelően olcsóbb is (és általában feltüntetik a csomagoláson, hogy főzéshez való). Sokféle ételbe használható, gyönyörű, zöld színt ad és enyhe teás ízt. Próbáljuk ki bátran!
Egy egész egyszerű muffin alapreceptet egészítettem ki a zöld tea porral, a végeredmény különleges desszert lett, ami hamar elfogyott! Aki a teát szereti, annak biztosan nagy sláger lesz!
A hozzávalók:
  • 250 g liszt
  • 50 g étcsokoládé kis darabokban
  • 50 g cukor
  • 1 ek sütőpor
  • 1 ek maccha (lehet kevesebb, de több is, ízlés szerint)
  • 1 tojás
  • 1,5 dl tej (víz is jó helyette)
  • 0,5 dl étolaj
  • 12 db papírforma
  • mandula (díszítéshez, elhagyható)
Elkészítés:
1.       Melegítsük elő a sütőt 160 ˚C-ra (légkeveréses), a 12 papírformát állítsuk egy tepsibe.
2.       Keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor, maccha)
3.       Majd keverjük hozzá a nedves hozzávalókat is (tojás, tej, olaj)
4.       Ha gyorsan simára elkevertük, jöhetnek bele a csokidarabok.
5.       A masszát két evőkanál segítségével kanalazzuk a papírformákba, tetejüket díszítsük vágott mandulával.
6.       15-20 perc alatt szépen megsül (tűpróbával ellenőrizhetjük).
Macchás, étcsokis muffin (Fotó és recept: MsTea)

Macchás, étcsokis muffin (Fotó és recept: MsTea)

Jó étvágyat hozzá! Természetesen egy jó tea mellé fenséges!
MsTea

Szólj hozzá!