Minden tea

Minden, ami tea.

Köszönöm!

Elkészült a Goldenblog 2010 verseny gasztroblog kategóriájának top 10-es listája. A Tealevelek bronzérmes! Bevallom, bizony meglepett, hogy ilyen viszonylag offtopic tematikus bloggal a top 10-be is bekerültem, méghozzá ilyen előkelő helyen. Erre inni kell. Egy teát mondjuk!

Illusztráció: Martin Eggenberger

Illusztráció: Martin Eggenberger

A kategóriába összesen 161 különböző blogot neveztek jobbnál-jobb gasztrobloggerek, ezekből állította össze a zsűri az 50-es listát, akikre voksolni lehetett. Ebből a háromtagú zsűri és a közönség szavazatai alapján az alábbi végeredmény született:

Szívből köszönöm a zsűrinek, és minden kedves szavazónak az elismerést. Nagyon jólesik. Bloggertársaimnak pedig gratulálok! Csak így tovább!
Egy kis hitvallás
Igazából érdekes dolog ez a blogolás. Nekem olyan, mintha feljegyzéseket írnék a láthatatlan Olvasónak, és magamnak. Én azért írok, mert egyrészt szeretek írni (valószínűleg grafomán is vagyok), másrészt pedig mert szeretném azt a tudást, és tapasztalatot átadni másoknak, amit eddig megszereztem a teával kapcsolatban. Próbálom minden oldalát megmutatni az érmének, de egyre inkább sejtem, hogy a teáról való ismeretek tárháza szinte végtelen. De hiszem, hogy lépésről-lépésre haladva egész sokáig el lehet jutni.
Örülnék, ha a teázás fontossá válna az életünkben. Örülnék, ha minden teafogyasztónak igazi örömforrássá is válna a teázás. Egy szertartás lenne, ami mentes a sallangoktól, és felszabadít, kikapcsol, megnyugtat, lényeggel tölt meg. Jöjjön végül egy idézet, ami egészen jól tükrözi talán az előbbieket:
„Örömöm sokszorozódjék a te örömödben.
Hiányosságom váljék jósággá benned.
Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni,
gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted
az ég, benned a létra.
Az igazság nem mondatokban rejlik, hanem a torzítatlan létezésben.
Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában.”
A teljesség felé (Weöres Sándor műve, Duende blogjáról – köszönet érte)
Útravalóul
Legyen büszke magára minden gasztroblogger, hiszen aki ír, olvas, fotóz, jókat főz, gondolkodik, családot, háztartást, stb. vezet, és még ki tudja mi mindent csinál, az csakis fantasztikus ember és szervezőzseni lehet! Hajrá!
Illusztráció: Martin Eggenberger
Jó teázást továbbra is mindenkinek! MsTea

3 hozzászólás

Szólj hozzá!