Minden tea

Minden, ami tea.

Matcha latte: a személyes ügy

Matcha latte @ Pécsi Kávé (Fotó: MsTea)

Matcha latte @ Pécsi Kávé (Fotó: MsTea)

Tearajongóként rendkívüli örömmel töltött el, amikor megtudtam, hogy a Pécsi Kávé kínálatának része lett a matcha latte, így végre Pécs is felírta magát a matchát kínáló helyek világranglistájára! Amikor az alábbi történetet olvastam, fülig érő szájjal nyugtáztam, hogy József hiányérzete jelentősen csökkent, és rögtön elhatároztam, hogy kipróbálom az ominózus italt.

Matcha latte @ Pécsi Kávé (Fotó: MsTea)

Matcha latte @ Pécsi Kávé (Fotó: MsTea)

A Pécsi Kávé Facebook oldaláról idézem (2015. okt. 29.):

„ez kivételesen egy személyes ügy: amikor József az elmúlt ősszel 3 hónapot töltött Japánban, hasztalan keresett jó kávét, kávézót, holott tudható, hogy a Japánok nagyot fejlődtek az utóbbi néhány évben… miközben Tokió utcáin nézelődött, egy kávézó hirdetőtábláján egy zöld színű italra lett figyelmes: MATCHA LATTE. amely lényege, hogy a Japán teaszertartáshoz használt matcha port (magas minőségű porított zöld tea) húzza fel a barista latténak… szerelem volt az első kortytól!!! József azóta némi hiányérzettel bolyongott, hiszen itthon az ital elérhetősége limitált. viszont a kávézó megnyitása óta rágta a Srácok fülét, hogy de jó volna, ha mi is készítenénk az italt! ééééés eljött az igaz pillanat, József hiányérzete pedig jelentősen csökkent. a késlekedés mondjuk írható annak a számlájára is, hogy fel kellett kutatnunk a megfelelő matcha port. mostantól pedig minden Kedves Vendégünk számára elérhető. markánsan zamatos, 100%-osan egészséges, botrányosan zöld és semmivel össze nem hasonlítható! a Pécsi Kávé Csapata pedig változatlanul hisz benne, hogy nincs lehetetlen!”

Hamarosan betoppantam a kávé eme kánaánjába, hogy teszteljem a kávét nem, de finom, japán matcha teát dicséretes mennyiségben tartalmazó különlegességet. Kicsit a kulisszák mögé is kukucskálva láthattam, hogyan készül a barista gyakorlott kezei közt a művészi minta a matcha latte tetejére. Az italom gyönyörű volt, tetején egy szivecskét körbeölelő virágot mintázó tejhabkölteménnyel. A szuperzöld és a hófehér szép kontrasztja a halványkék csészében, citromsárga csészealjjal élmény volt a szemnek, a könnyed, krémes, habos textúrája pedig a szájnak. Ízében a matcha jellemzően karakteres ízét jól fonta körül és pont megfelelő mértékben fogta vissza a tejhab lágy édessége. Csak ajánlani tudom mindenkinek! Annak, aki már ivott matchát, azért, annak, aki pedig még nem kóstolta ezt a japán teafélét, azért. Igazán finom! Köszönöm az élményt!

Matcha latte @ Pécsi Kávé (Fotó: MsTea)

Matcha latte @ Pécsi Kávé (Fotó: MsTea)

Jó teázást 🙂 MsTea

Szólj hozzá!