Röpke 3 év alatt a Pécsi Borozó rengeteg olvasót gyűjtött mind online mind negyedévente megjelenő nyomtatott verziójával, és szakmai hírnevét a „szél” még kis hazánk határain is túlvitte. A Pannon Borrégió ingyenes (!) gasztronómiai és bormagazinja újított: formát, tartalmat is. Helyet kapott a boros főprofil kiegészítéseképp a gasztrokalandozások szekcióban a kávé és a pálinka, valamint nagy örömömre a tea is, így elindult a Teaház rovat.
A nemrég megjelent tavaszi számban (ami az újság 13. száma) a mustrát a Takler Pince Szekszárdi Bikavér Reserve 2007-ese nyerte, amelyhez Golyák Csaba séf (Colibri étterem, Pécs) receptajánlata a Zöldfűszer-kéregben sült őzgerinc, grillezett zöldségekkel, polentával, kakukkfüves erdei gombákkal, bikavér redukcióval. A Borutazó Kína felé tekintgetett, leginkább boros szempontból, de a teáról is esett szó.
A Borklaszter Vince napi rendezvényéről olvashatunk összefoglalót, amelyen két teás előadást is hallhattak az érdeklődők (a Tealevelek előadásából hamarosan részleteket is közlök). A különleges Duplacsavar rovatban Andreas Ebner Bodri Szőlőbirtokon tett látogatásáról számol be a Pécsi Borozó. Borászportré Sarok Róbertről és Mayer Mártonról készült ebben a számban. A teszten cabernet franc-ok legjobbjait kóstolta a szakértő zsűri, a pálmát ezúttal Sebestyén Csaba 2008-as Görögszói Cabernet Franc-ja vitte, Szekszárdra. Forál Balázs séf (Addo Café & Restaurant Pécs) ajánlata a győztes cabernet franc-hoz: kacsamell rozéra sütve cseresznyés rikottás raviolival és csokoládé jus-val.
Kiderült az is, hogy kulináris csemegebolttal bővít az Enoteca Corso (Pécs), valamint fény derült arra, hogy Tolna megye milyen kistermelői összefogást elősegítő kampánnyal állt elő. A séfportréból megismerhetjük Forál Balázst (Addo, lásd fent), aki szerethető ételeket főz saját bevallása szerint. A Felsál rovat különösen frappánsan és jó humorral fűszerezve mutatja be a marhát – húsa felől.
További gasztrokalandozásra csalogat a nosalty tavaszi receptajánlója, a sváb konyha, a tesztgyőztesek vacsorájáról készült beszámoló (összefut a nyál a számban, ahogy ránézek…). A nagymama konyháját idézi az Ízeskalandok, majd kávé és zöldségpárlat bemutató előzi meg a Teaház rovatot – szívem csücske -, ahol is a teáról való tudás sarokköveit fektetem le. A Kitekintőben Szlovén borvidékek hívogatnak, az Irodalmi Borozóban Méhes Károly regényrészletéből derül ki, hogy enni kell. Végül, de nem utolsó sorban a programsoroló segítségével biztosan kitölthetjük naptárunk még esetleg üres részeit.
Hol lehet hozzájutni?
Pécsi Borozó terjesztési helyek
Pécsi Borozó terjesztési helyek
Biztosra akarsz menni?
Előfizetés (1 év 2000 Ft)
Előfizetés (1 év 2000 Ft)
Támogatnád? Hirdetnél?
Aki a Teaház rovatot, vagy a Pécsi Borozót támogatni szeretné, vagy hirdetne, vegye fel a kapcsolatot a PB-vel.
Aki a Teaház rovatot, vagy a Pécsi Borozót támogatni szeretné, vagy hirdetne, vegye fel a kapcsolatot a PB-vel.
Olvass Pécsi Borozót! Jó borozást, teázást! MsTea
Szólj hozzá!