Minden tea

Minden, ami tea.

Teaház rovat a Pécsi Borozóban!

Forrás: Pécsi Borozó

Röpke 3 év alatt a Pécsi Borozó rengeteg olvasót gyűjtött mind online mind negyedévente megjelenő nyomtatott verziójával, és szakmai hírnevét a „szél” még kis hazánk határain is túlvitte. A Pannon Borrégió ingyenes (!) gasztronómiai és bormagazinja újított: formát, tartalmat is. Helyet kapott a boros főprofil kiegészítéseképp a gasztrokalandozások szekcióban a kávé és a pálinka, valamint nagy örömömre a tea is, így elindult a Teaház rovat.
A nemrég megjelent tavaszi számban (ami az újság 13. száma) a mustrát a Takler Pince Szekszárdi Bikavér Reserve 2007-ese nyerte, amelyhez Golyák Csaba séf (Colibri étterem, Pécs) receptajánlata a Zöldfűszer-kéregben sült őzgerinc, grillezett zöldségekkel, polentával, kakukkfüves erdei gombákkal, bikavér redukcióval. A Borutazó Kína felé tekintgetett, leginkább boros szempontból, de a teáról is esett szó.
A Borklaszter Vince napi rendezvényéről olvashatunk összefoglalót, amelyen két teás előadást is hallhattak az érdeklődők (a Tealevelek előadásából hamarosan részleteket is közlök). A különleges Duplacsavar rovatban Andreas Ebner Bodri Szőlőbirtokon tett látogatásáról számol be a Pécsi Borozó. Borászportré Sarok Róbertről és Mayer Mártonról készült ebben a számban. A teszten cabernet franc-ok legjobbjait kóstolta a szakértő zsűri, a pálmát ezúttal Sebestyén Csaba 2008-as Görögszói Cabernet Franc-ja vitte, Szekszárdra. Forál Balázs séf (Addo Café & Restaurant Pécs) ajánlata a győztes cabernet franc-hoz: kacsamell rozéra sütve cseresznyés rikottás raviolival és csokoládé jus-val.

Gyokuro (Fotó: MsTea)

Kiderült az is, hogy kulináris csemegebolttal bővít az Enoteca Corso (Pécs), valamint fény derült arra, hogy Tolna megye milyen kistermelői összefogást elősegítő kampánnyal állt elő. A séfportréból megismerhetjük Forál Balázst (Addo, lásd fent), aki szerethető ételeket főz saját bevallása szerint. A Felsál rovat különösen frappánsan és jó humorral fűszerezve mutatja be a marhát – húsa felől.
További gasztrokalandozásra csalogat a nosalty tavaszi receptajánlója, a sváb konyha, a tesztgyőztesek vacsorájáról készült beszámoló (összefut a nyál a számban, ahogy ránézek…). A nagymama konyháját idézi az Ízeskalandok, majd kávé és zöldségpárlat bemutató előzi meg a Teaház rovatot – szívem csücske -, ahol is a teáról való tudás sarokköveit fektetem le. A Kitekintőben Szlovén borvidékek hívogatnak, az Irodalmi Borozóban Méhes Károly regényrészletéből derül ki, hogy enni kell. Végül, de nem utolsó sorban a programsoroló segítségével biztosan kitölthetjük naptárunk még esetleg üres részeit.
Hol lehet hozzájutni?
Pécsi Borozó terjesztési helyek
Biztosra akarsz menni?
Előfizetés (1 év 2000 Ft)
Támogatnád? Hirdetnél?
Aki a Teaház rovatot, vagy a Pécsi Borozót támogatni szeretné, vagy hirdetne, vegye fel a kapcsolatot a PB-vel.
Olvass Pécsi Borozót! Jó borozást, teázást! MsTea

Szólj hozzá!