Minden tea

Minden, ami tea.

Tejserkentő teákról

0
Elephants5web.jpg

Elefánt anya és lánya (Forrás: Annie Ludes)

Mintha egy előző időszámítás lett volna, olyan távolinak tűnik, amikor jött egy kérdés nekem, hogy várandósok fogyaszthatnak-e teát, akkor jól utánajártam a dolgoknak a neten, a beszámolót A tea és az áldott állapot címen olvashatjátok. Nos, azóta én is anya lettem, ennek köszönhető távollétem a virtuális naplómtól, illetve a teáktól.

A teáktól többnyire sikerült magam távol tartani, de aztán a Poronty születése után jött az újabb kihívás, a tejserkentő tea (napi 3-5 csésze) fogyasztása. Hogy miért kihívás, álljon itt egy megtörtént párbeszéd egy kedves ismerőssel (aki mellesleg kétgyermekes apuka), melynek témája a várandósság és a tea:

WT: És szereted az édesköményes, ánizsos teákat?
MsTea: Fúúj, utálom. Meg nem innám.
WT: Fogod Te még azt szeretni!
MsTea: Kizárt. Ki nem állhatom az ízét! A medvecukrot sem eszem meg.
WT: Hát pedig a tejserkentő teákban van édeskömény és ánizs is.
MsTea: … (Hadd tegyem hozzá, WT nagyon bölcs, igaza volt.)

Bevallom, ezek után kétkedéssel bogarásztam végig nagy pocakkal a drogériák polcain a tejserkentő teákat, és miután az összesnek az összetevői között szerepelt az ánizs és az édeskömény, döntöttem a Mecsek Tea Tejszaporító készítménye mellett. Csak mert az mégiscsak helyi. De bármelyik másik is ugyanolyan jó valószínűleg.

Mecsek Tejszaporító

Mecsek_tejszaporito_01.jpg

Mecsek tejszaporító tea (Fotó: MsTea)

A dobozról idézem: „Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását népgyógyászati tapasztalatok igazolják. Javallat: A teakeverék összetevőinek hatására az anyatejtermelés fokozódik. Az anyatejbe átjutó ánizs, édeskömény hatóanyagai segítik a csecsemő normál bélműködését és emésztését. Használati előírás: Naponta 3-5x 1 filtert forrásig melegített vízzel leforrázni, majd lefedve 5-10 percig állni hagyni. A filter eltávolítsa után egyéni ízlés szerint fogyasztható.”
Összetevők: édesköménytermés, ánizstermés, csipkebogyó áltermés. Segédanyag: hibiszkuszvirág (ízesítő és színjavító).

A tapasztalatom összefoglalva röviden: nekem használt a tejserkentő tea, és tényleg megszerettem az ízét. Míg először kissé szenvedve hajtottam fel napi 3 bögrével, addig később egészen ízlett, 5 csésze is simán legurult. Olyannyira használt, hogy tejügyileg a ló túlsó oldalán kötöttünk ki! Amit nem egészen értek, hogy minden beszerzési helyen (drogéria, gyógyszertár, biobolt) miért csak 1-2 dobozzal tartanak összesen, hiszen aki issza, megiszik napi 5 bögrét is, ergo a 20 filteres csomag 4 napra elég… De lehet, hogy csak én voltam ilyen lelkes fogyasztó?

Érdemes elolvasni:

Jó teázást! MsTea

Szólj hozzá!