Minden tea

Minden, ami tea.

Virágzó tea!

China Sanguan White Tea Flower from MsTea on Vimeo.

Kis csoda a teáskannában: a virágzó tea! A virágzó tea gondosan válogatott tealevelekből, virágszirmokból kötött kis gumó, amely a forró vízben gyönyörű műalkotássá nyílik ki! Ezen kívül finom teánk lesz, a virág többször is felönthető (2-3x).
A kis gumók különböző teákból készülnek: legtöbbször fehér vagy zöld teából, virágszirmokkal – ezeket vékony fonallal kötözik össze, úgy, hogy a tea elkészítésekor szépek legyenek. Némelyeknél látszik még szárazon is a kis virág közepe, amit én vettem, az meglepetés volt! Nem lehetett tudni, hogy mi lesz belőle, csak reméltem, hogy szép lesz és finom belőle a tea! Egyes teagumók formája, vagy amivé kinyílik, szimbolikus jelentéssel bír. Ez a tea vonzza az ember figyelmét, a kíváncsiság vezet minket – csak nézzük, és nézzük, hogy mi lesz belőle, mi történik, hogyan nyílik ki.
Demmers China Sanguan Tearózsa: Gondosan válogatott fehér tealevelekből, mályva és levendula virágból készített tearózsa.

Üvegpohárban is elkészíthető, a lényeg, hogy lássuk, mi történik a tealevelekkel a forró víz hatására. Élvezzük ezt a pár percet, és utána a teát!

Jó teázást! MsTea

Szólj hozzá!