Minden tea

Minden, ami tea.

Teás ajándékötletek

0
Teás ajándékok karácsonyra! (Fotó: MsTea)

Teás ajándékok karácsonyra! (Fotó: MsTea)

 Szerintem azoknak, akik szeretnek teázni – és ezt tudjuk róluk – nagyon könnyű olyan ajándékot találni, ami tetszik nekik. Persze nem árt ismerni a megajándékozandót legalább olyan szinten, hogy milyen teát szeret, vagy mondjuk mennyire előrehaladottak teás ismeretei. Ha az ajándékozó nem nagy teás, akkor nyugodtan térjen be egy jobb teázóba, biztosan szívesen adnak neki tippeket!
Adj teát!
Egy valamirevaló teakedvelő sosem érzi úgy, hogy elég teája van. Ergo a tea jöhet! De milyet? Filtereset vagy ne? Feketét, zöldet, fehéret? Ehhez kell némi szerencse, hogy az ember ráérezzen, hogy milyen tea tetszene a célszemélynek. De nem ördöngösség. Nagy teaguruknak azért talán ne vegyünk filtereset, mert még a végén csúnyán néznek, de pl. nekem jöhet az is 🙂
Filteres?
Nagy kedvenceim pl. a Dilmah, Clipper, Twinings teák, stb., stb. Pl. a Dilmah Earl Grey szerintem kiváló, Clipper Aloe Verás zöld tea citrus ízesítéssel, abszolút like, vagy a Twinings Lady Grey is nagyon jól sikerült keverék. Ha esetleg mégsem tudnád egy tea mellett letenni a voksod, akkor adhatsz teaválogatást is! Szerintem jó ötlet, a teakedvelők meg végigkóstolhatják a palettát.
Szálas?
Lásd. közeli teaházak, vagy online rendelés.
Adj teás eszközöket!
Ha teát nem mersz bevállalni, a teás eszköz jó ötlet lehet! Például teáskanna, teáskészlet, bögre, csésze alátéttel (akár Vateráról, mert most még van idő), szép teáskanálkészlet, vagy egy antik teáskanál (szép masnival, néhány jó cukorkával), vagy teafiltertartó doboz, vagy teafilterkinyomó, teafiltertartó kis alátét, vagy teaszűrő, vagy papír teafilter a szálas teákhoz, teahőmérő, tea cosy, chasen (matcha habverő), jobb vízforraló, stb.
Adj teás könyvet!

Ezt akkor érdemes, ha a célszemély tényleg érdeklődik a tea iránt, mert különben ott fog porosodni a könyv a polcon. Tudni kell, hogy mennyire haladó az illető a teás irodalomban. Ennek fényében érdemes bekukkantani egy nagyobb könyvesboltba, és ott belelapozni a kiszemelt teás könyvbe, még mielőtt megvennénk és kiderülne róla, hogy nem olyan, mint amilyennek képzeltük. Erre mondjuk egy jól felszerelt könyvtár is alkalmas. Azért kell nagy könyvesbolt és jól felszerelt könyvtár, mert azért a teás irodalom nem olyan gazdag, mint pl. a romantikus regények tárháza. Ha a megajándékozandó jól beszél idegen nyelveket, akkor megfontolandó a külföldi könyváruházak weboldalainak áttekintése is.
Adj saját teakeveréket!
Léteznek erre weboldalak is, de tudtommal sajnos csak külföldiek. De akinek gasztronómiai ismeretei és vállalkozó kedve engedi, az bátran próbálkozzon saját teakeverék előállításával. Ez egy személyes ajándék, nem túl költséges, kicsit időigényes (meg kell venni az alapanyagokat, kitalálni az összetevőket, tesztelni, javítani, ha kell, újra tesztelni, majd ha kész, csomagolni). De a végén tényleg különleges, személyre szabott ajándékkal állhatunk elő! Ötletet meríthetünk pl. a már létező keverékek hozzávalóiból. Az összetevőket, teaházakból, bioboltokból, és a fűszerek polcáról beszerezhetjük. A csomagolásnál tartsuk szem előtt, hogy a teát ne érje napfény, és hűvös, lehetőleg légmentesen lezárt, száraz helyen tartsuk.
Egyéb ötletek:
  • teás képek, teás naptár
  • teás ajándékcsomagok
  • kedvenc tea
stb.
Remélem sikerült néhány tippet adni, jó készülődést, karácsonyvárást!

És ha mégsincs ötlet, akkor igyunk egy jó teát. Attól majd megjön az ihlet!

MsTea

Szólj hozzá!