Minden tea

Minden, ami tea.

Teáskannát bírod?

Miért éppen Anglia? 2. rész

Különleges teáskanna (Fotó: MsTea)

Különleges teáskanna (Fotó: MsTea)

Angliában tetten érhető, hogy a teázásnak hagyománya van. Évszázadok óta teáznak, hittel, meggyőződéssel. Ebből adódik, hogy van választék teákból bőven. Szintén a hagyomány része, hogy meg kell adni a teázás módját – ez társadalmi elvárás. Bizonyíték erre a rengeteg kiegészítő, amit teázáshoz lehet kapni: a gyönyörű porcelán teáskészletektől a kifinomult teáskanalakig. Érdemes például megnézni a Whittard of Chelsea oldalát, hogy mi mindent kínálnak teán és kávén kívül. Nálunk a legtöbb embernek eszébe sem jut, hogy hány féle kis kütyü jöhet még jól a teázásnál.

Első és legszembetűnőbb tapasztalat, hogy az angolok használnak teáskannát. Mivel már régóta használnak kannákat, kancsókat, többféle művészeti irányzat is újragondolta, hogy mit nyújthat egy teáskanna a teán kívül: esztétikai értéket, élvezet, humort? Mindenki döntse el maga. Én oda vagyok értük! Fent ugye egy kakkukos órát óra nélkül ábrázoló teáskanna látható, a tetején kis madárkával, alább pedig egy másik műremek a római Szent Péter Bazilikát ábrázolja. Fantasztikus!
Különleges teáskanna (Fotó: MsTea)

Különleges teáskanna (Fotó: MsTea)

Hogy hol láttam ezeket a gyönyörűségeket? Egy nagyon hangulatos kis panzióban, Dél-Angliában, Devizes-ben, melynek a neve: Rosemundy Cottage. A vendéglátók nagyon figyelmesek, amit tudnak, maguk készítenek el a reggelihez, ötórai teához: például lekvárokat, frissen préselt gyümölcsleveket, házi sütiket. És minden szobának karaktere és saját neve van. Üde színfolt a szimpla számok után.

Jó teázást! MsTea

Szólj hozzá!