Minden tea

Minden, ami tea.

Vízforralót a hotelszobákba itthon is!

Miért éppen Anglia? 1. rész

Teasarok egy hotelszobában (Fotó: MsTea)

Teasarok egy hotelszobában (Fotó: MsTea)

Egy teakedvelő – ha teheti – mindenképpen zarándokoljon el Angliába legalább egyszer életében. Egyrészt mert járhat gyönyörű helyeken, másrészt pedig megtapasztalhatja a teafogyasztás egy másfajta kultúráját.

Irodalmi művekben, filmekben találkozhatunk a sztereotípiával, hogy az angolok teáznak. Ismerjük az ötórai tea intézményét is, meg hogy még Sherlock Holmes is teázott. De hogy manapság mi a helyzet Angliában teázás-ügyileg, azt legjobb első kézből tapasztalni. De addig is elmondom, hogy nekem mi tetszett.

Az első hatalmas pluszpont Angliának azért jár, mert minden panzióban, kis szállóban, nagy hotelben van a szobában egy vízforraló, mellé csésze, fekete tea, (forró csoki), instant kávé, barna és fehér cukor, édesítő, tej, (keksz) és kiskanál. Nagyon jó ötlet! Nincsen semmi túlspirázva, de normális és tiszta a vízforralótól elkezdve minden. Tetszik, hogy megadják a lehetőséget, hogy ha akarsz, igyál egy teát/forró csokit/kávét. Amikor akarod. Mondjuk náluk a kissé hűvösebb időjárás miatt is sokkal otthonosabban érzi magát egy forró italtól az ember, legyen az tea, kakaó vagy kávé. És nem számolják fel külön tételként a tea/kakaó/kávéfogyasztást, és minden reggel feltöltik a teasarkot!

Vízforralót és teát minden hotel/panzió minden szobájába itthon is!

Jó teázást! MsTea

Szólj hozzá!